Prima paginăActualitate

Peste 80 de persoane sancționate luni de polițiști, pentru încălcarea regulilor de protecție și de deplasare

Peste 80 de persoane sancționate luni de polițiști, pentru încălcarea regulilor de protecție și de deplasare

Dimensiune text

 

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Neamț.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 170 de polițiști, polițiști locali și jandarmi, împreună cu celelalte instituții implicate au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, precum și restaurante, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Au fost organizate opt acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 68 de societăți comerciale / persoane fizice autorizate, 61 de mijloace de transport și au fost legitimate 738 de persoane.

Echipele de control au depistat 86 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020. O altă sancțiune contravențională a fost aplicată unei persoane care nu a respectat măsurile privind carantina/izolarea. De asemenea, două sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 8.500 de lei.

În contextul creșterii numărului de infectări, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vă recomandă să conștientizați importanţa măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu COVID-19. Astfel, măsurile au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, pentru a limita riscul de infectare, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Cristian 2 luni

    Foarte putin d-lor de la politie, politie locala si jandarmerie! In munca dvs. de fiecare zi sa aveti in vedere ca sunteti platiti de cetateni cu bani multi ca sa fiti in slujba lor! Daca v-ati face treaba asa cum sunt salariile dvs., cetateanul s-ar simti in siguranta! Dar, pt. a va face munca asa cum am dori noi cetatenii acestui oras, in primul rand se impun schimbari de mentalitate la nivelul conducerii dvs.!