Peste 600 de vitezomani sancționați de polițiști

Peste 600 de vitezomani sancționați de polițiști

Dimensiune text

 

În perioada 17 – 23 aprilie, lucrătorii Serviciului Rutier Neamţ au acţionat pe linia combaterii excesului de viteză, în cadrul campaniei preventive „Speed”, activitate organizată sub coordonarea Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conştientizarea opiniei publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră.

În cadrul acțiunii, au fost folosite toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier, inclusiv cele neinscripționate, fiind aplicate 934 de sancțiuni contravenționale, dintre care 634 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

„Totodată, au fost reținute 117 permise de conducere, dintre care 90 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise, au fost retrase zece certificate de înmatriculare și au fost constatate șase infracțiuni la regimul circulației. Dintre cele 634 de sancțiuni aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 210 au fost constatate cu autospecialele neinscripționate din dotare. Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive”, informează IPJ Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0