Peste 600 de polițiști nemțeni vor supraveghea procesul electoral

Peste 600 de polițiști nemțeni vor supraveghea procesul electoral

Dimensiune text

 

politisti multimePoliţia Neamț a luat măsuri pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, din data de 11 decembrie, precizează un comunicat al IPJ Neamț. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor.

Duminică, 11 decembrie, peste 600 de poliţişti nemțeni vor fi angrenați, la nivel național, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, suplimentar față de dispozitivul curent, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie și de ordine şi linişte publică și prevenirii oricăror fapte antisociale. De asemenea, Poliţia Română va desfășura activități, în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral. Pentru verificare cu operativitate și soluționarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul județului au fost constituite 25 de echipe de specialiști.

Dintre cele zece persoane cu drept de vot aflate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Neamț, doar opt persoane încarcerate și-au exprimat dorința de a-și exercita dreptul de vot prin intermediul urnei mobile. De asemenea, la nivelul județului, până în acest moment, nu au fost solicitări din partea persoanelor arestate la domiciliu pentru a-și exercita dreptul de vot.

„Aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniți și nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă. Puteți vota între orele 07.00 și 21.00. Codul Penal prevede la Titlul IX, articolele 385 – 393, care sunt faptele care constituie infracţiuni electorale, și care sunt pedepsele prevăzute de lege. Contravenţiile legate de procesul alegerilor locale sunt prevăzute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente. Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0