Prima paginăActualitate

Peste 50 de șoferi prinși băuți la volan, săptămâna trecută

Peste 50 de șoferi prinși băuți la volan, săptămâna trecută

Dimensiune text

 

În perioada 15 – 22 iunie, polițiștii nemțeni, alături de polițiștii rutieri din alte 28 de state europene, au desfășurat campania preventivă „Alcohol & Drugs”, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, operațiune care se înscrie în calendarul de activități al Organizațiilor Polițiilor Europene pentru anul 2020, informează IPJ Neamț.

Acțiunea a avut ca scop sancționarea nerespectării normelor rutiere, în special al celor privind conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunea a avut ca scop și reducerea numărului accidentelor rutiere grave și a consecințelor acestora determinate de încălcarea de către participanții la trafic a normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și conștientizarea opiniei publice asupra dinamicii și consecințelor accidentelor rutiere.

Săptămâna trecută, polițiștii Serviciului Rutier Neamț, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au acționat pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive în rândul conducătorilor auto. În cadrul acțiunii, poliţiştii au testat peste 550 de conducători auto, fiind constate 58 de contravenții și infracțiuni privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, duminică, 21 iunie, în cadrul acțiunii a fost inclusă operațiunea „Alcohol & Drugs Marathon”, care s-a desfășurat în intervalul orar 00.00 – 24.00. În acest interval au fost testați 160 de conducători auto, fiind constatate opt contravenții și infracțiuni privind consumul de alcool, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0