Prima paginăActualitate

Peste 50 de persoane sancționate sâmbătă, pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Peste 50 de persoane sancționate sâmbătă, pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Dimensiune text

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Neamț.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 150 de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentații celorlalte instituții implicate au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, precum și restaurante, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Au fost organizate nouă acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 13 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 35 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.056 de persoane.

Echipele de control au depistat 57 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020. De asemenea, o sancțiune contravențională a fost aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 7.000 de lei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0