Prima paginăSanatate

Peste 31.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, în centrele din județul Neamț

Peste 31.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, în centrele din județul Neamț

Dimensiune text

În județul Neamț, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19, au fost primite până vineri, 2 aprilie, 54.323 de doze de vaccin împotriva COVID-19: 42.253 doze Pfizer BioNTech, 5.490 doze Moderna și 6.580 doze AstraZeneca, în 27 tranșe, a vineri Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

De la începutul campaniei de vaccinare, în județul Neamț, au fost administrate 49.263 doze de vaccin, din care 17.912 doza a 2-a. Au fost raportate 38 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

În ultimele șapte zile au fost administrate 5.774 de doze de vaccin. 1.864 de persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 3.910 cu doza de rapel.

Din data de 15 februarie, echipele mobile ale centrelor de vaccinare din Piatra Neamț, Roman și Tîrgu Neamț și o echipă a Serviciului Județean de Ambulanță Neamț au început vaccinarea persoanelor nedeplasabile, a însoțitorilor acestora și a membrilor familiei. În perioada 27 martie – 2 aprilie, echipele mobile au fost desfășurat cinci misiuni, la persoane nedeplasabile. Au fost vaccinate 123 de persoane – 15 cu doza 1 și 108 doza 2.

De asemenea, au continuat activitățile de pregătire a centrelor de vaccinare pentru Campania de vaccinare: autorizarea centrelor de vaccinare, amenajarea centrelor de vaccinare, identificarea personalului din echipele de vaccinare.

 

Vaccinarea împotriva COVID-19 efectuată în cabinetele de medicină de familie

Începând cu data de 4 mai, vaccinarea împotriva COVID-19 se va putea efectua şi la nivelul cabinetelor medicilor de familie care şi-au afirmat disponibilitatea de aderare Ia campania de vaccinare, arată reprezentanții DSP Neamț.

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se va realiza cu vaccinul AstraZeneca, precum şi cu alte vaccinuri pentru care vor fi îndeplinite condiţiile specifice de păstrare.

Medicii de familie vor desfăşură această activitate în cadrul cabinetelor de medicina de familie, în conformitate cu prevederile Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Se va aloca un număr fix de doze de vaccin/medic de familie (10 doze/zi, pentru 5 zile lucrătoare pe săptămână).

Conform DSP Neamț, planificarea activităţii de vaccinare de către medicii de familie se va realiza ţinând cont de următoarele principii:
– se vor respecta regulile generale de funcţionare pentru cabinetele de medicină de familie;
– va fi stabilit un circuit/orar diferit astfel încât persoanele sănătoase care se prezintă la vaccinare să nu se intersecteze cu cele bolnave care se prezintă pentru afecţiuni acute/subacute;
– medicii de familie vor organiza programul de vaccinare fără încălcarea prevederilor contractelor cu CNAS;
– medicii de familie vor planifica persoanele la vaccinare în ziua următoare de la recepţia vaccinului.

 

 

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0