Peste 300 de tineri romașcani implicați în proiectul „Viitorul ești TU!”

Peste 300 de tineri romașcani implicați în proiectul „Viitorul ești TU!”

Dimensiune text

 

Sâmbătă, 22 februarie, peste 300 de tineri romașcani au participat la cel de-al treilea workshop din cadrul programului „Viitorul ești TU!”, organizat de Oana Bulai în parteneriat cu Fundația „Episcop Melchisedec” din Roman.

De la trainerii voluntari implicați în proiect, Mihaela Stroe – doctor în sociologie, analist comportamental, coach și speaker – și Alin Ghizășan, antreprenor și consultant de business –, tinerii participanți au putut afla lucruri pe care nu le învață la școală – despre dezvoltare personală, comunicare și managementul de proiecte.

„Mi-am dorit de mult să fac acest eveniment, pentru că tinerii au nevoie să aibă încredere în ei. Știm că încrederea se bazează pe mici succese personale, iar rolul acestui proiect a fost ca tinerii să intre în contact cu informație de bună calitate, să aibă modele la care să se raporteze, să fie inspirați în drumul lor, iar drumul să fie al lor, nu unul impus, un drum care se bazează pe abilitățile lor personale și care să îi facă în final fericiți”, a afirmat Oana Bulai, la finalul workshopului.

Succesul întâlnirii cu tinerii fost subliniat și de trainerii prezenți. „Am rămas plăcut impresionată de problemele pe care tinerii și le pun, iar astăzi tinerii din Roman au pus întrebări profunde, legate de motivația internă, dacă o profesie și o facultate își asigură un viitor sau nu, despre oportunitățile de pe piața forței de muncă”, a afirmat Mihaela Stroe. „Eu nu am avut ocazia pe care au avut-o ei, de a primi niște informații care să mă poată ajuta să iau o decizie sau să aleg în viață anumite elemente și asta m-a dus la încercare și eroare de-a lungul timpului. Mă bucură că tinerii au fost deschiși, că au pus întrebări, că și-au dat seama că lucrurile nu sunt așa cum le știu ei. Asta mi-am dorit, de a-i aduce în situația să-și pună întrebări de fiecare dată când au de ales între o situație sau alta, să fie în cunoștință de cauză”, a afirmat Alin Ghizășan.

Unul dintre tinerii participanți la toate cele trei ediții ale programului „Viitorul ești TU!”, Alin Levărdă, a afirmat: „Pot spune că așteptările mele au fost total depășite, nu mă așteptam să ajung într-un punct în care să spun că acest proiect era ceea ce doream noi. Noi, tinerii, suntem în perioada marilor întrebări din viață, iar dacă nu avem pe cineva care să ne ajute să conștientizăm punctele noastre forte, de multe ori vom da greș, iar acest atelier ne-a ajutat foarte mult. Este o oportunitate foarte mare pentru toți”.

„Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect și Fundației «Episcop Melchisedec», care ne-a susținut de la început. Ar fi extraordinar să putem implica tinerii încât mai multe proiecte. Lucrăm împreună la alte două proiecte, unul pentru o expoziție de fotografie, iar celălalt un filmuleț pe care ni-l dorim viral, cu un impact impresionant, în care tineri să spună despre valorile, visele lor, despre cum văd ei viața, cum văd România, ce părere au despre sistemul educațional, despre politicieni, pentru că ei reprezintă viitorul și cea mai importantă resursă a unei națiuni sunt tinerii, de care trebuie să avem grijă în mod deosebit. Vă vom ține la curent cu toate proiectele noastre viitoare”, a mai afirmat Oana Bulai.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0