Peste 300 de pensionari pleacă în staţiune

Dimensiune text

În luna septembrie, peste 300 de pensionari din judeţ vor pleca în staţiuni balneare. Până acum, aproximativ 2.400 de pensionari au beneficiat de bilete de tratament.

Pentru cea de a noua serie de tratament balnear, ce are dată de intrare în staţiune data de 1 septembrie, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Neamţ a primit 339 de bilete de tratament, acestea fiind repartizate prin aplicaţia informatică, în funcţie de punctajul individual obţinut .

Lista cuprinzând beneficiarii de bilete de tratament, aferentă seriei a noua, poate fi consultată, începând cu data de 12 august, la afişierul CJP Neamţ sau pe pagina de internet a acesteia: www.pensiineamt.ro/Bilete de Tratament.

În vederea ridicării biletului de tratament repartizat, potrivit criteriilor în baza cărora se acordă bilete pentru tratament balnear, solicitantul trebuie să prezinte un bilet de trimitere eliberat de medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate – în copie, dar cu prezentarea originalului.  „Menţionăm că biletul de trimitere este acel formular cu regim special, unic pentru servicii medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare. În acest sens, medicii de familie sau medicii de specialitate trebuie să vină în sprijinul beneficiarilor de bilete de tratament balnear, în sensul eliberării formularului mai sus menţionat şi nu a adeverinţei medicale”, se arată într-un comunicat al CJP Neamţ.

Biletele neridicate de titulari vor fi disponibile, în vederea redistribuirii, cu şapte zile înainte de începerea seriei.

De la începutul anului şi până în prezent au fost depuse 6.887 de cereri de acordare a unui bilet de tratament balnear, fiind valorificate aproximativ 2.400 de bilete de tratament.

Staţiunile pentru care sunt repartizate bilete de tratament în cadrul acestei serii sunt următoarele: 1 Mai Oradea, Amara, Bala, Buziaş, Covasna, Geoagiu, Moneasa, Nicolina, Olăneşti, Pucioasa, Sărata Monteoru, Târgu Ocna, Sângeorz, Saturn, Vatra Dornei, Lacu Sărat, Sovata, Bălţăteşti, Căciulata, Eforie Nord, Mamaia, Techirghiol, Mangalia, Felix, Slănic Moldova, Buşteni, Călimăneşti, Govora, Slănic Prahova, Sinaia, Tuşnad şi Neptun.


COMENTARII

WORDPRESS: 0