Prima paginăSocial

Peste 3.500 de pachete cadou pentru copiii din Roman

Peste 3.500 de pachete cadou pentru copiii din Roman

Dimensiune text

 

 

Deși mai este o lună până când vom sărbători Ziua internațională a copilului, autoritățile locale au început pregătirile din timp, astfel încât, la ultima ședință de Consiliu Local, au aprobat cheltuirea sumei de 35.000 de lei pentru achiziționarea pachetelor-cadou pentru copiii din învățământul preșcolar și primar romașcan, ce se vor acorda pe 1 Iunie.

De Ziua internațională a copilului, se vor organiza manifestări cultural-artistice dedicate evenimentului în toate grădinițele și creșele din municipiul Roman, prilej cu care se vor prezenta spectacole organizate de copiii preșcolari din aceste instituții. În fiecare an, cei mici sunt vizitați și de reprezentanții administrației publice locale, care le împart pachete cadou tuturor copiilor din unitățile preșcolare. Alte surprize pentru cei mici sunt pregătite la Ziua Educației, din cadrul manifestărilor anuale dedicate Zilelor municipiului Roman, când se acordă premii în bani și diplome elevilor din învățământul gimnazial și liceal care au obținut locul I, II sau III la concursurile internaționale și naționale acreditate de Ministerul Educației Naționale, celor care au obținut locul I, II, III sau mențiune la etapa internațională și națională a olimpiadelor școlare, celor care au obținut locul I, II sau III la etapa județeană a olimpiadelor școlare și celor care au obținut locul I, II sau III la campionatele naționale, europene și mondiale. De asemenea, în același cadru festiv, sunt premiate și cadrele didactice sau antrenorii care au pregătit elevii cu performanțe.

Pentru elevii din învățământul primar care au obținut rezultate remarcabile la concursurile școlare acreditate de Ministerul Educației Naționale, se acordă pachete-cadou cu ocazia Zilei internaționale a copilului. Listele cu elevii premiați sunt comunicate administrației locale de către fiecare unitate de învățământ din Roman, pe baza rezultatelor obținute.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0