Prima paginăSocial

[VIDEO] Peste 200 de polițiști în stradă, în acest sfârșit de săptămână

[VIDEO] Peste 200 de polițiști în stradă, în acest sfârșit de săptămână

Dimensiune text

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19 să fie respectate, informează IPJ Neamț.

Peste 200 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț și cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Printre prioritățile polițiștilor se numără prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea comunității, dar şi intervenția rapidă, la nevoie sau când sunt  sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfășurate împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu. Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanții celorlalte instituții, vor fi angrenați în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului, poliţiştii rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și judeţene.

„Aducem în atenţia faptul că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, în perioada 3 – 4 aprilie 2021 se permite circulaţia în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00 – 02.00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase. De asemenea, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 5.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5 la 1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 5.00”, arată reprezentanții IPJ Neamț.

Polițiștii reamintesc faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane,  restaurante, baruri, săli de evenimente etc.). Joi, 1 aprilie, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizați cu privire la faptul că pe terasa unui local public din Roman se desfășoară un eveniment privat. La fața locului s-au deplasat polițiștii împreună cu jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Alexandru cel Bun” Bacău, fiind identificate 50 de persoane.

„Evenimentul organizat a fost oprit, iar administratorul localului, organizatorul evenimentul și persoanele identificate au fost sancţionate contravenţional conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Valoarea totală a amenzilor este de 21.000 de lei”, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Video: Agent de poliție Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0