Prima paginăActualitate

Peste 200 de persoane sancționate pentru nerespectarea măsurilor de protecție, în acest weekend

Peste 200 de persoane sancționate pentru nerespectarea măsurilor de protecție, în acest weekend

Dimensiune text

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Neamț.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 190 de polițiști, polițiști locali, jandarmi și efective din cadrul ISU Neamț, împreună cu celelalte instituții implicate au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, la operatorii economici, dar şi în mijloacele de transport persoane.

Au fost organizate 19 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurante și localuri publice, fastfood-uri, piețe, târguri, mall-uri precum și mijloace de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19.În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 58 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 44 de mijloace de transport și au fost legitimate peste 1.200 de persoane. Echipele de control au depistat 123 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 8.000 de lei.

Vineri, echipele de control au depistat alte 84 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, totodată fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții – valoarea sancțiunilor aplicate fiind de 8.500 de lei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0