Prima paginăSanatate

Peste 2.300 de persoane s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19 în Roman – circa 7.800 în județ

Peste 2.300 de persoane s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19 în Roman – circa 7.800 în județ

Dimensiune text

În județul Neamț, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19 au fost primite 9.445 de doze de vaccin, Pfizer BioNTech, în șapte tranșe, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

În perioada 4-30 ianuarie, în județul Neamț au fost vaccinate 7.855 de persoane, din care 1.082 cu doza a 2-a. Au fost raportate 12 reacții adverse generale. În ultima săptămână au fost administrate 3.288 de doze de vaccin – 2.206 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 1.082 cu doza de rapel. Au fost vaccinate 839 de persoane din centrele rezidențiale și centrele de dializă, din care 709 prin intermediul echipelor mobile.

 

 

 

Conform DSP Neamț, în contextual creat de penuria internaţională de vaccin, au fost luate mai multe măsuri. Astfel, începând cu data de 28 ianuarie s-au replanificat la vaccinare persoanele cu funcţii esenţiale programate la doza 1 în perioada 28 ianuarie – 11 februarie. Vaccinarea acestor persoane va fi amânată cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării iniţiale.

De asemenea, în județul Neamț 702 persoane care deservesc activități esențiale, programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie – 11 februarie, au fost replanificate pentru administrarea primei doze.

Începând cu data de 30 ianuarie, persoanele sub 65 de ani, programate la doza 1 între 30 ianuarie și 11 februarie se replanifică, pentru data de 16 februarie şi ulterior (în ordinea planificării iniţiale). 1.036 de persoane sub 65 de ani din județul Neamț au fost reprogramate.

Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea iniţială pentru doza 1.

În platforma informatică sunt înregistrate 34.401 programări, în perioada 4 ianuarie – 15 aprilie. Sunt incluse și programările la rapel.

„Începând cu data de 4 februarie persoanele programate la doza I vor fi vaccinate cu vaccinul Moderna. Vaccinul Moderna este administrat în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Cele două variante de vaccinuri – Moderna și Pfizer sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager”, mai arată reprezentanții DSP Neamț.

În această perioadă au continuat și activitățile de pregătire a centrelor de vaccinare pentru Campania de vaccinare: autorizarea centrelor de vaccinare, amenajarea centrelor de vaccinare și identificarea personalului din echipele de vaccinare.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 www.vaccinare-covid.gov.ro.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0