Prima paginăActualitate

Peste 2.000 de şoferi sancţionaţi în Neamţ, în două săptămâni

Peste 2.000 de şoferi sancţionaţi în Neamţ, în două săptămâni

Dimensiune text

 

politie controlInspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ a acţionat cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii, publice pe perioada sezonului estival 2016. La acţiunile organizate au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică au fost angrenate şi efective de jandarmi.

Astfel, în perioada 1 – 14 iulie., au fost constatate 322 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), iar 27 de persoane au fost surprinse în flagrant delict. Pentru comiterea faptelor sunt cercetate 180 de persoane, iar faţă de zece dintre acestea au fost dispuse măsuri preventive. Totodată, în această perioadă au fost depistate două persoane urmărite la nivel naţional.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 2.768 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 606.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 3.468 lei. Poliţiştii au intervenit la 649 de sesizări prin 112 şi au aplicat 500 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

„Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 2.168 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 874 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 15 pentru consum de alcool. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 103 de permise de conducere, dintre care 15 pentru consum de alcool iar 28 pentru viteză şi au retras 54 certificate de înmatriculare”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0