Peste 2.000 de pacienți sunt dependenți de dispozitive medicale

Dimensiune text

Peste 2.000 de pacienți din județul Neamț supraviețuiesc cu ajutorul dispozitivelor medicale obținute gratuit de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț.

 

 

Fie că sunt bolnavi de cancer, fie că au nevoie de aparate de respirat, acești bolnavi depind exclusiv de fondurile alocate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate Neamț. Din păcate, diminuarea fondurilor de la an la an face ca acordarea acestor dispozitive să se facă pe baza unor criterii foarte stricte, proritar fiind criteriul vital. Potrivit datelor furnizate de CAS Neamț, suma alocată pentru dispozitive medicale, în acest an, a fost de 2.415.000 lei.

Pe lista de așteptare pentru acordarea dispozitivelor medicale a CAS Neamț sunt înregistrate 2.136 de cereri, iar în cursul acestui an instituția a emis 3.053 de decizii pentru acordarea de dispozitive medicale. „Diferența dintre numărul de cereri și numărul de dispozitive este dată de faptul că o persoană poate avea nevoie de mai multe dispozitive. Din cauza lipsei de fonduri, CAS Neamț a ajuns cu decontarea dispozitivelor medicale la nivelul lunii octombrie 2009”, a precizat Lăcrămioara Ilișescu, purtător de cuvânt al CAS Neamț.


COMENTARII

WORDPRESS: 0