Peste 100 de kilograme de pește impropriu pentru consum, descoperite la un magazin din Roman

Peste 100 de kilograme de pește impropriu pentru consum, descoperite la un magazin din Roman

 

Sâmbătă dimineață, 9 decembrie, polițiștii de ordine publică au fost angrenați într-o acțiune desfășurată la nivelul județului, pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în domeniul producerii şi comercializării produselor agroalimentare, verificării legalităţii transportului, vânzării, înstrăinării de animale vii şi a produselor de origine animală.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat în flagrant trei infracțiuni și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru abaterile de la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în valoare de 2.200 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 6.720 lei.

În urma activităților desfășurate, la un agent economic din Roman a fost identificată cantitatea de 200 de kilograme peşte viu, specia păstrăv, pentru care la respectivul punct de lucru nu existau documente de provenienţă. De asemenea, în unitatea comercială a fost identificată cantitatea de 105 kilograme de hering, decongelat și acoperit cu sare, ce urma a fi comercializat ca şi scrumbie sărată.

„Ca urmare a celor constatate s-a solicitat sprijin de specialitate din partea Direcției Sanitar-Veterinare Neamț, care, în urma verificărilor efectuate, a constatat că respectivul sortiment de pește este impropriu consumului uman, fapt pentru care întreaga cantitate a fost confiscată, sigilată şi predată, în vederea distrugerii autorizate. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune, procesarea fără drept de produse obţinute din pescuit şi acvacultură şi deţinerea, comercializarea de peşte fără documente legale de provenienţă. Totodată cantitatea de 305 kilograme de peşte a fost confiscată, parte din aceasta (105 kilograme hering) urmând a fi distrusă”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Publicati va rog numele SC in cauza si se va lecui de asemenea practici!