Articol publicat în data de: joi, 23 Feb 2012
Social | de către Teo RusuPescari prinși la braconaj

Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului Ordine Publică Neamța organizat în data de 21 februarie o acțiune pe linia combaterii braconajului piscicol.

 

 

Au participat polițiști ai Secției 10 Poliție Rurală Dulcești, Secției 9 Poliție Rurală Oniceni, jandarmi din cadrul Secției Jandarmi Roman și reprezentanți ai Asociației Vînătorilor și Pescarilor Roman.

În cadrul acțiunii s-a constatat că pe rîul Siret, pe raza comunei Ion Creangă, mai multe persoane pescuiau în copci create în gheață, folosind plase de pescuit de tip năpatcă. Au fost identificați Romică R., de 30 de ani, Marius B., de 19 ani, Constantin A., de 33 de ani, și Ioan P., de 35 de ani, toți din comuna Ion Creangă, care dețineau și foloseau unelte din plasă, neautorizate.

Au fost ridicate 12 plase de pescuit din fir textil și un topor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de deținere și folosire a unor unelte de pescuit neautorizate.

 

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>