Personalităţi ale Romanului în enciclopedia „Who is Who”

Dimensiune text

Primarul Leoreanu este inclus pentru că s-a implicat în creşterea calitativă a vieţii. Publicaţia a prezentat biografii ale oamenilor de afaceri Vasile Balcan și Culiță Tărâță. Biografia arhitectei șefe Ana Maria Alexe și a medicului pneumolog Gabriela Popovici sunt la loc de cinste în enciclopedie. Profesorul Gheorghe A.M. Ciobanu este recomandat pentru a fi inclus în enciclopedia personalităților.

Biografia primarului municipiului Roman va fi trecută în enciclopedia „Hübners Who is who”, o enciclopedie fondată, în urmă cu mai bine de 30 de ani, în Elveţia, de Ralph Hübner.

Ana Maria Alexe

Ana Maria Alexe

„Am avut o întâlnire cu reprezentanţii enciclopediei biografice «Who is who», care au dorit să îmi ia un interviu pentru a mă înscrie în cartea lor ca reprezentant al comunităţii care s-a implicat în creşterea calitativă a vieţii. E un lucru frumos, care mă onorează şi mă obligă, în acelaşi timp, mai ales că cei care lucrează la această enciclopedie biografică au un întreg laborator de analiză şi selecţie a personalităţilor pe care ei le propun spre promovare”, a spus primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Primarul Romanului nu este primul romaşcan selectat de această enciclopedie. În urmă cu trei ani au fost publicate biografia omului de afaceri Vasile Balcan, managerul societăţii Marsat, a actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, în urmă cu doi ani a fost publicată biografia medicului pneumolog Gabriela Popovici, iar anul trecut a fost prezentată biografia arhitectului șef al municipiului Roman, Ana Maria Alexe, care l-a recomandat pentru una din edițiile viitoare pe profesorul, eseistul și scriitorul Gheorghe A.M. Ciobanu.

Gabriela Popovici

Gabriela Popovici

Prima decizie privind preluarea biografiei este luată de către redactor. În urma interviului, acesta poate decide dacă personalitatea îndeplineşte criteriile de înscriere a biografiei în enciclopedie. Pentru decizia finală, informaţiile obţinute în urma interviului ajung la consiliul de redacţie. Acesta analizează încă o dată informaţiile şi decide, pe baza unei ierarhii de priorităţi, care biografii urmează să fie publicate în enciclopedie. Conform unei tradiţii de peste 30 de ani, înscrierea într-unul din volumele seriei „Hübners Who is Who” este gratuită şi nu poate fi cumpărată. Publicarea biografiei personale semnifică recunoaşterea unor performanţewho deosebite. Conform prezentării de pe site-ul oficial al enciclopediei, „la selecţia persoanelor care pot deveni personalităţi Who is Who se respectă criterii foarte stricte. Drumul către această selecţie se bazează pe cercetare jurnalistică profundă, cercetări independente, analiza şi observarea minuţioasă a mass-media, consultarea enciclopediilor şi arhivelor din diferite domenii conform unor criterii care şi-au dovedit eficienţa de-a lungul timpului, precum şi prin recomandarea din partea membrilor „Hübners Who is Who”.

Enciclopediile din seria „Hübners Who is Who” cuprind biografii ale personalităţilor marcante la nivel internaţional, naţional şi local ale ţării respective din domenii ca: economie, artă, cultură, mass-media, politică, stat, administraţie centrală, administraţie locală, armată, freelanceri, culte, asociaţii, organizaţii, justiţie, sport, ştiinţă şi cercetare.COMENTARII

WORDPRESS: 13
 • Tanase 7 ani

  Inafara de profesorul Ciobanu,oare acestea sunt personalitatile marcante ale romascanilor?

 • marian 7 ani

  Dnul prof. A.M. Ciobanu inca nu este in enciclopedie!
  Intrebarea mea e alta: Cate exemplare va cumpara Primaria Roman din bani publici?

 • ionel 7 ani

  In acest dictionar Who is Who poate intra orice berbec din Romania si din lume care plateste doua exemplare care costa in jur de 300 de euro. Este incheiat un contract cu un reprezentant al asa-zisului-dictionar universal. In acea fisha de dictionar spui despre tine ce vrei, nu verifica nimeni, e ca o pagina publicitara. Poti sa spui ca esti pasionat de competitiile de alergare la melci sau ca ai descoperit secretul apei cale. M-am amuzat si am facut si eu o recomandare femeii de serviciu de la scoala unde lucrez si a fost contactata de reprezentantii Who is Who ca sa ii ia interviul de prezentare… La fel e si cu diplomele de omul anului, deceniului, secolului, cu asa ceva se lauda V C Tudor cindva, desi si acele diplome le platesti cu banutzul jos.

  • ionel2 7 ani

   banutii sunt ai lor, personali, sau ai nostri, ai tuturor?

 • Ionel 7 ani

  S-au autoproclamat membri de seama …. in realitate au supt banii publici
  Tiganilor !!!

  • pardon 7 ani

   mai Ionica Franaru. Pentru aparitia in Who’s Who nu se accepta decat personalitati sugerate de mai multi alti membrii, inclusiv din membrii apartinand diferitelor comunitati. nu mai otravi internetul cu prostia ta. Daca prin educatie, cultura, afaceri, medicina sau prin RIDICAREA UNUI ORAS, literalmente, unii au fost selectati pentru aceasta enciclopedie, iar tu nici nu iti dai numele de familie cand iti expui, cu atata convingere, opiniile nefondate si prost informate, capul de pereti…
   Iti garantez ca singura „plata” din partea membrilor alesi si expusi in volumele respective este achizitia unui numar din acea editie, si cine nu ar vrea sa o aiba in biblioteca din moment ce apare in ea? Chitanta a fost facuta in nume propriu, din propriile salarii, nu din banii statului, iar pretul nu a trecut de 250 Euro. Iti scanez chitanta daca nu ma crezi.
   Iti garantez ca aceste persoane au avut un efect benefic asupra mai multor persoane decat poti tu numara si decat vei cunoaste vreodata.
   Toate investitiile publice din ultimii 7-8 ani au fost din bani milogiti de la UE si de la Bucuresti, si nu din buzunarul tau. Nu te mai fastaci ca un revolutionar de laptop si apreciaza atunci cand altii sunt apreciati. Fa scandal cand o persoana buna e distrusa, nu cand sunt evidentiate anumite valori, mai ales atunci cand nu cunosti reusitele acelor persoane.
   @dna Cristina – va apreciez

 • ionel2 7 ani

  Dupa ce ca platesc pentru a aparea in enciclopedie, se mai si lauda..
  ” Volumul de aproape 1.000 de pagini, ce cuprinde si un CD, are preturi cuprinse intre 200 si 700 de euro, in functie de calitatea legaturii, in piele, panza sau carton. Enciclopedia va putea fi achizitionata numai pe baza de comanda, direct de la editura. Tirajul volumului se stabileste in functie de cererile membrilor si este distribuit aproape in intregime acestora. Exemplare vor fi trimise si la o serie de biblioteci, la camerele de comert si la ambasade. Pe viitor, reprezentantii editurii estimeaza ca ar putea incheia contracte cu una sau doua librarii care sa distribuie volumul.”

 • Cristina 7 ani

  … deci, „d-le” ionel 1 si 2… sa inteleg ca asa-zisul-dictionar… are un numar de membri. acesti membri fac parte dintr-o organizatie, nu… pai, ca sa ma inteleg cu matale, ca sunt cam proasta, si batrana… fiecare organizatie a unui GRUP, infiintat printr-o hotarare judecatoreasca, isi are legele ei/lui interioare… cum si matale poate faci parte dintr-o organizatie politica… u.t.c., p.c.r., p.s.d., p.n.l., s.a.m.d… unde platesti o cotizatie lunara, anuala…. eu, personal, nu am nimic cu cele de mai sus scrise de matale, pentru ca nu sunt o personalitate si… nu am nici dantura fixata,… pentru ca am pensia cam mica dar, nu este democratic sa jacnim,… opinia mea. pe matale cine te opreste sa faci parte din prestigiosul-dictionar, din Romania sau cel universal „cine este cine”. eu cu drag te-as recomanda… dar scriu cam agramat si nici nu stiu sa leg cuvintele prea bine intre ele… si imi este frica ca se pierd prin electronic… ca asa se zice, la piata, la taraba cand cumperi zarzavat: „bre cat dai legatura de busuioc?… asta nu are miros! nu vrei un electronic?!” eu de unde electronic… lasati oamenii in pace… daca face ceva bun nu sunt buni, daca face ceva rau nu sunt buni… atunci cum sunt buni?? sa fim seriosi!… ai de gand matale sa inscrii femeia de serviciu de la „scoala” unde muncesti???…las-o pe saraca femeie de servici ca are ea fericirea ei acasa!.. Da matale mai muncesti?… spune si matale ca esti suparat pe viata, nu ai reusit nimic pana acum, si esti suparat pentru ca ai ramas „un intelectual” neajutorat!… eu cel putin nu am pretentii!…

  • florin 7 ani

   Mamaie, ti-ai luat pastilele ?? Alea „pentru scris”…

   • Cristina 7 ani

    … matale d-le florin… esti bonlav rau de tot… ce zice mamaia si ce intelege „unneicanimeni”… decat ai tasta mai degraba ai apasa unele clapele, de la acordion… cheia nu suna a bine precum si afacerea…

  • ionel3 7 ani

   deci platesti, te lauzi si apoi pretinzi ca e corect.
   intrebarea precedenta este buna: s-au folosit bani publici?

 • Cretu 7 ani

  Poate au facut cei de la enciclopedie o oferta primariei cu nr de personaliati, nr de exemplare, pret, perioada

  • pardon 7 ani

   fals. mai ai un pic si spui „Illuminati conduc aceasta editura!! AAA! Murim cu totii…”
   >.> mi-e mila de capusoarele voastre stresate