Permise de conducere „cumpărate” cu 1.200 de euro

Permise de conducere „cumpărate” cu 1.200 de euro

 

Joi, 20 aprilie, ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat activități de procedură penală în vederea instrumentării probatoriului într-o cauză de corupție privind modalitățile de promovare a probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, lucrătorii DGA Neamț, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat joi două percheziții domiciliare și au pus în executare nouă mandate de aducere.

În dosarul penal aflat în cercetarea unității de parchet sunt vizate infracțiuni de cumpărare de influență, trafic de influență și complicitate la trafic de influență, în legătură cu promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere de către anumiți cetățeni din orașul Tîrgu Neamț. Sumele practicate în cauză sunt cuprinse între 700 și 1.200 de euro, informează DGA.

„Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate și ridicate bunuri utile cauzei (telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri), precum și sumele de 1.800 lei și 270 euro. Cercetările efectuate până în prezent nu evidențiază implicarea unor cadre MAI, acestea fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a emis ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore pentru suspecții C.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la cumpărare de influență (4 infracțiuni) și complicitate la  trafic de influență (4 infracțiuni), și H.I., pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de trafic de influență. Cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă”, precizează un comunicat al DGA.

Pentru desfășurarea activităților s-a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Bacău, al Serviciilor de Operațiuni Speciale Bacău și Neamț, Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț și Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • nu inteleg de ce publicati initiale si nu nume.
    fara implicare acelor din MAI nu se mergea mai departe pentru obtinerea permisiului.
    cei care fac asa ceva sunt criminali pentru ca dau drumul pe sosele unor inconstienti care habar nu au sa circule .

  • Andrei 1 an

    Cat ma costa carnetul de conducere