Prima paginăActualitate

Pericole publice în trafic: un șofer teribilist a produs haos în Piatra Neamț, un altul i-a amenințat cu moartea pe polițiști la Tîrgu Neamț

Pericole publice în trafic: un șofer teribilist a produs haos în Piatra Neamț, un altul i-a amenințat cu moartea pe polițiști la Tîrgu Neamț

Dimensiune text

 

Doi șoferi din Neamț au ajuns pe mâna Poliției după ce s-au luat la întrecere cu polițiștii. Un tânăr de 24 de ani a făcut o cursă nebună pe străzile din Piatra Neamț și a lovit o femeie pe trecerea de pietoni în timp ce încerca să scape de polițiști, iar un bărbat de 66 de ani i-a ultragiat pe polițiștii care l-au urmărit aproape un kilometru, după ce șoferul nu oprise la semnalele acestora.

Vineri seara, 16 iunie, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamţ a fost sesizat de către un participant la trafic despre faptul că, pe bulevardul Traian, se deplasează un autoturism marca BMW al cărui conducător auto are un comportament indisciplinat în trafic, în sensul schimbării repetate a benzilor de mers, în viteză şi cu turaţia motorului menţinută la un nivel maxim.

În baza sesizării, echipajul de poliţie a identificat în trafic autoturismul, acesta fiind oprit la culoarea roşie a semaforului electric din intersecţia bulevardul Traian –  strada Privighetorii. Deși i-a fost solicitat conducătorului auto, prin staţia de amplificare a mașinii de poliție, să oprească pe partea dreaptă, acesta a demarat autoturismul, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind folosite semnalele acustice și sonore ale autospecialei de poliție, informează IPJ Neamț.

„În intersecţia bulevardului Decebal cu strada Piaţa 22 Decembrie, conducătorul autoturismului a pătruns pe contrasens pentru a depăşi autovehiculele, care erau oprite la culoare roșie a semaforului electric, iar la revenirea pe sensului său de mers a surprins şi accidentat o tânără care se afla în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. După impact, conducătorul auto nu s-a oprit, ci și-a continuat deplasarea către Bicaz, echipajul de poliţie oprind la faţa locului, pentru a acorda primul ajutor victimei. Imediat s-a luat măsura comunicării semnalmentelor autoturismului şi a posibilelor avarii atât către echipajele în aflate în teren, cât şi către unităţile de poliţie limitrofe, fiind alarmat întreg efectivul Biroului Rutier Piatra Neamţ”, precizează un comunicat al Poliției Neamț.

În urma activităţilor informativ-operative desfășurate de polițiști, în circa două ore, conducătorul autoturismului a fost depistat pe raza municipiului Piatra Neamţ, fiind un tânăr de 26 de ani, din Dobreni. Totodată, autoturismul a fost găsit ascuns pe un drum forestier, la aproximativ doi kilometri de sfârşitul străzii Peste Punte.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, şi i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi a consumului de substanţe psihoactive. Polițiștii au dispus măsura reținerii tânărului pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Prins băut la volan, i-a amenințat cu moartea pe polițiști

Tot vineri, 16 iunie, în jurul orei 16.00, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliţiei Tîrgu Neamţ, în timp ce executa serviciul de supraveghere şi control trafic rutier pe raza localității Crăcăoani, a efectuat semnal regulamentar de oprire pentru un autoturism, care depășise limita legală de viteză.

„Conducătorul acestui autoturism a refuzat să oprească, fiind astfel blocat, în trafic, de echipajul de poliție după aproximativ 900 de metri. Polițiștii au legitimat persoana aflată la volanul autoturismului, un bărbat de 66 de ani, din Vânători Neamţ, care emana halenă alcoolică, fapt pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În momentul în care polițiștii au procedat la conducerea conducătorului auto la Spitalul Tîrgu Neamţ pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta a devenit recalcitrant, adresând injurii şi ameninţări cu moartea celor doi lucrători de poliţie. Bărbatul a fost prezentat la Spitalul Tîrgu Neamţ, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi de refuz de recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind informat în acest sens şi procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Neamţ.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0