Prima paginăActualitateNeamt

Percheziții pentru evaziune fiscală de 16.000.000 de lei

Dimensiune text

Luni dimineaţa, poliţiştii din Neamţ au efectuat 24 de percheziţii, pe raza judeţelor Neamţ, Iaşi şi Suceava, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile administratorilor acestora, bănuiţi că ar fi cauzat un prejudiciu de 16.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. 

Luni, 11 mai, 52 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene (IPJ) Neamţ, Iaşi şi Suceava şi specialişti criminalişti, cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ, au efectuat 24 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile administratorilor bănuiţi de evaziune fiscală. De asemenea, au fost puse în aplicare patru mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri. Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Neamţ, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ. Din cercetări a reieşit că infracţiunile de evaziune fiscală ar fi fost comise într-un lanţ de societăţi comerciale, administratorii acestora înregistrând în contabilitate activităţi fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor către bugetul de stat. În acest mod, în perioada 2008 – 2014, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 16.000.000 de lei.

Percheziţiile au fost făcute la societăţi din judeţul Neamţ care au ca obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, iar în timpul percheziţiilor s-au ridicat documente şi anumite sume de bani, în vederea recuperării unei părţi din prejudiciu.COMENTARII

WORDPRESS: 0