Percheziţii la suspecţii de înşelăciune prin telefon

Trei romașcani sunt bănuiți că au înşelat mai multe persoane cu peste 200.000 de lei. Suspecții foloseau metoda concursurilor prin telefonul mobil. În schimbul unor premii fictive, ei le cereau naivilor să depună în conturi diferite sume de bani.

 

 

Poliţiştii efectuează, la această oră, mai multe percheziţii, printre care două în Roman, la persoane suspecte de mai multe înşelăciuni. Acestea foloseau metoda concursurilor prin telefonul mobil. Infractorii au sunat la mai multe persoane, anunţându-le că au câştigat concursuri cu premii importante. Pentru a ridica premiile, le cereau să depună în conturi diverse sume de bani.

 

Înşelăciuni de 200.000 de lei

 

Poliţiştii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor Galaţi desfăşoară, de vineri dimineața, mai multe percheziţii la domiciliile şi sediile unor persoane, suspectate de săvârşirea de înşelăciuni. Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 200.000 de lei.
Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi efectuează şase percheziţii domiciliare (două în comuna Tunari – judeţul Ilfov, două în municipiul Roman, una în municipiul Botoşani şi una în Penitenciarul Miercurea Ciuc), în vederea documentării activităţii infracţionale a trei persoane suspectate de comiterea mai multor înşelăciuni. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a reieşit faptul că trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani, toţi din municipiul Roman, au înşelat trei persoane din municipiile Galaţi şi Bucureşti.
În fapt, cei trei bărbaţi sunt suspectaţi că au pretins părţilor vătămate, prin telefon, depunerea într-un cont, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid, a unor sume de bani cuprinse între 9.000 de lei şi 100.000 de lei. Pentru aceste sume de bani, au invocat faptul că victimele ar fi câştigătoare ale unor premii oferite de companiile de telefonie şi pentru adjudecarea premiilor trebuie să depună aceste sume de bani. Prejudiciul reclamat de părţile vătămate este estimat la 200.000 de lei.
Cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în comiterea de infracţiuni.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ucs 7 ani

    OMG.. E Cineva la usa, cu degetul pe vizor si bate insistent de vreo juma’ de ora…. WTF… sa deschid???? PLS HMe…