Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu prejudiciu de 2.000.000 de lei

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu prejudiciu de 2.000.000 de lei

Dimensiune text

 

Joi, 27 iulie, ofițerii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Neamț au desfășurat patru percheziții, în vederea documentării activității infracționale într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

„Trei locații vizate de perchiziții sunt dintr-o comună limitrofă municipiului Roman și una dintr-o localitate din județul Iași. Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț”, informează un comunicat al IPJ Neamț.

Din cercetările instrumentate până în prezent a reieşit că, în perioada 2013-2016 reprezentanții a trei societăți comerciale au creat un circuit evazionist în domeniul construcțiilor, prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu aproximativ 2.000.000 de lei. În vederea îngreunării cercetărilor în cauză, părțile sociale ale firmelor implicate au fost cesionate către terțe persoane.

În urma perchizițiilor desfășurate, au fost ridicate documente de evidență contabilă cu relevanță în conturarea probatoriului și finalizarea cercetărilor.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0