Prima paginăActualitateNeamt

Percheziții în zona Romanului la contrabandişti de țigări

Dimensiune text

În judeţul Neamţ, au avut loc percheziţii în municipiul Roman, în Cordun, Horia, Valea Ursului şi Ruginoasa, dar şi în oraşul Tîrgu Neamţ şi localităţi arondate. Au fost audiate 110 persoane.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Braşov, Bacău şi Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul direcţiilor, serviciilor şi birourilor de Combatere a Criminalităţii Organizate din Braşov, Iaşi, Bacău, Maramureş, Galaţi, Brăila, Suceava, Vaslui şi Neamţ, au făcut, marţi, 263 de percheziţii în cele nouă judeţe, în vederea destructurării a trei grupuri infracţionale organizate, constituite pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei şi Brigăzii Speciale de Intervenţii „Vlad Țepeş”.

Surse judiciare au precizat că, în judeţul Neamţ, au avut loc percheziţii în municipiul Roman, în Cordun, Horia, Valea Ursului şi Ruginoasa, dar şi în oraşul Tîrgu Neamţ şi localităţi arondate.

„În fapt, se reţine că, în perioada 2013 – 2014, membrii acestor grupuri infracţionale au introdus pe teritoriul României, pe raza judeţelor Braşov, Covasna, Maramureş, Bacău, Neamţ, Suceava, Vaslui, Iaşi şi Buzău, ţigarete de diferite mărci (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo şi Doina), provenind din Republica Moldova şi Ucraina, distribuite, ulterior, «pe piaţa neagră», în sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale şi fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA. Membrii acestor grupuri au creat veritabile reţele de colectare, preluare, transport şi depozitare a ţigaretelor provenite din contrabandă, acestea fiind structurate pe paliere în funcţie de rolurile îndeplinite în cadrul grupului infracţional”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Procurorii DIICOT susţin că membrii grupurilor infracţionale au introdus în ţară şi au comercializat peste două milioane de pachete ţigări de contrabandă. La sediile serviciilor teritoriale au fost conduse 110 persoane, în vederea audierii.

COMENTARII

WORDPRESS: 0