Prima paginăActualitate

Percheziții în Neamț, pentru destructurarea unei rețele de trafic de minori

Percheziții în Neamț, pentru destructurarea unei rețele de trafic de minori

Dimensiune text

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Arad au dispus vineri, 17 ianuarie, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților T.A.N., T.C., H.V.D. și C.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal, în formă agravată și pornografie infantilă, în formă agravată, informează DIICOT.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2020, la date diferite şi în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpații T.A.N., T.C., H.V.D. și C.A. au recrutat, transportat şi adăpostit mai multe victime minore, cu vârste între 13 și 15 ani, provenite din familii destrămate, cu o situație financiară precară, pe care, ulterior, le-au exploatat sexual prin constrângere psihică și acte de violență.

Joi, 16 ianuarie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Arad au efectuat șase percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Vaslui și Neamț. La data de 17 ianuarie, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a celor patru inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara, BCCO Brașov, BCCO Alba, BCCO Oradea, BCCO Cluj-Napoca, SCCO Vaslui, SCCO. Neamț, lucrători de poliție din cadrul IPJ Vaslui, IPJ Arad și jandarmi din cadrul IJJ Vaslui.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, mai precizează comunicatul DIICOT.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0