Prima paginăActualitateNeamt

PERCHEZIŢII ÎN NEAMŢ PE CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI. PROCURORII AU GĂSIT ŞI ALCOOL SAU BIJUTERII DIN AUR

PERCHEZIŢII ÎN NEAMŢ PE CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI. PROCURORII AU GĂSIT ŞI ALCOOL SAU BIJUTERII DIN AUR

Dimensiune text

 

diicot tigari contrabanda 30Vineri, 18 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au descins în Neamţ, pentru combaterea contrabandei cu ţigări. Anchetatorii au efectuat 43 de percheziţii domiciliare la persoane fizice şi juridice, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Țigări ilegale din Republica Moldova şi Ucraina

Conform procurorilor, există suspiciunea că, începând luna ianuarie 2016, pe raza judeţelor Iaşi şi Neamţ s-a constituit un grup infracţional organizat, la care, ulterior, au aderat mai multe persoane, care a avut ca scop infracţional introducerea în ţară, în mod ilegal, a unor cantităţi importante de ţigarete care erau comercializate pe piaţa ilicită din  România.

„S-a reţinut că unul dintre liderii grupului infracţional avea ca atribuţii contrafacerea ţigaretelor în fabrici clandestine ori introducerea ilegală a acestora din Republica Moldova şi Ucraina, iar ulterior comercializarea către alţi intermediari. Totodată, cel de-al doilea lider al grupului avea în sarcină preluarea ţigaretelor şi recomercializarea acestora, în regim en-gross, către alţi intermediari de pe raza judeţelor Iaşi, Neamţ, Bacău şi alte judeţe”, se arată în comunicatul DIICOT.

Procurorii au confiscat şi alcool, bani şi aur

Din cercetări a rezultat faptul că membrii grupului au transportat şi livrat ţigaretele de contrabandă cu ajutorul mai multor autoturisme dotate cu staţii radio emisie recepţie portabile, în special în zilele de duminică, după-amiaza, cu scopul de a evita organele de poliţie.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 5,2 tone de alcool provenind din contrabandă, 160.000 pachete cu ţigarete provenite din Ucraina, importante sume de bani (300.000 de lei) şi 1,5 kilograme de bijuterii din aur.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0