Percheziții în Neamț într-un dosar penal de trafic de influență și alte infracțiuni

Percheziții în Neamț într-un dosar penal de trafic de influență și alte infracțiuni

Dimensiune text

 

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, împreună cu lucrători ai Serviciilor Județene Anticorupție Brăila, Tulcea și Harghita, precum și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat miercuri, 6 noiembrie, șase percheziții domiciliare, două percheziții ale unor autoturisme și corporale și au pus în aplicare 88 ordonanțe de ridicare a unor obiecte într-o cauză penală privind săvârșirea mai multor fapte de corupție și alte infracțiuni, informează DGA. În cauză s-a beneficiat de sprijin din partea Direcției de Operațiuni Speciale – B.O.S. Bacău, S.O.S. Neamț și Galați.

În urma acestor activități, un bărbat în vârstă de 48 de ani, fără calitate specială a fost reținut miercuri, pentru 24 de ore, fiind pus sub urmărire penală pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, furt, deteriorarea fără drept a funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate și folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea. Bărbatul urmează a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

„De asemenea, în dosarul penal se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat cu consecințe deosebit de grave, trafic de influență – două fapte, cumpărare de influență, complicitate la cumpărare de influență, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite și modificarea funcționării echipamentului de contorizare a energiei electrice consumate”, mai precizează comunicatul DGA.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0