Percheziţii în Neamț într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2 milioane de lei

Percheziţii în Neamț într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2 milioane de lei

Dimensiune text

 

Marți dimineață, 3 octombrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare șase mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Neamţ şi Iaşi şi două mandate de aducere, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor şi transporturilor rutiere de mărfuri.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2009 – 2010, au înregistrat în evidenţa contabilă şi au declarat organelor competente achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip «fantomă», în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 2.000.000 de lei”, informează Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0