Percheziții în Neamț, Ilfov și București, într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de 600.000 de lei

Percheziții în Neamț, Ilfov și București, într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de 600.000 de lei

Dimensiune text

 

Luni dimineață, 16 decembrie, șapte mandate de percheziţie domiciliară în județele Neamț și Ilfov și în București au fost puse în aplicare de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală, iar șapte persoane implicate urmează a fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

Conform DGPMB, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 – 2014, reprezentanţii unor  societăți comerciale din București ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de 1.900.000 de lei, de la firme de „tip fantomă”. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 610.000 de lei.

„Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai precizează comunicatul DGPMB.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0