Prima paginăActualitateNeamt

PERCHEZIŢII ÎN NEAMŢ. GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ, DESTRUCTURATĂ

PERCHEZIŢII ÎN NEAMŢ. GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ, DESTRUCTURATĂ

Dimensiune text

 

retinut2Peste 150.000 de ţigări de contrabandă şi aproape 38.000 de lei au fost ridicaţi de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în urma unei acţiuni pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări. Au fost organizate percheziţii în cinci judeţe, inclusiv judeţul Neamţ, iar nouă persoane au fost reţinute.

La data de 8 martie, poliţiştii Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate (SCCO) Vrancea, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au prins în flagrant delict, pe raza municipiului Adjud, trei persoane, din municipiul Iaşi, în timp ce încercau sa vândă 100.000 de ţigări de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova.

Ulterior, au fost efectuate 40 de percheziţii domiciliare, în Vrancea, Galaţi, Neamţ, Iaşi şi Suceava, la locuinţele şi societăţile comerciale aparţinând membrilor grupului infracţional.

În urma activităţilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 160.000 de ţigări de, 37.282 de lei, 2.250 de euro, 750 de lire sterline, 630 de ceasuri de mâna, bijuterii din aur, fiind indisponibilizate cinci autoturisme.

30 de persoane au fost conduse la sediul SCCO Vrancea, pentru audieri. Faţă de nouă dintre acestea, procurorii DIICOT – BT Vrancea au dispus reţinerea pentru 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea a unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Vrancea, cu propunerea de arestare preventivă, iar faţă de alte două persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin activitatea infracţională este de 736.331 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Serviciului Român de Informaţii. La activităţi au participat poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Galaţi, Bacău, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Brăila, precum şi jandarmi.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0