Prima paginăEconomie

Pensiunile și bucătarii participă la cel mai important concurs gastronomic din Moldova

Pensiunile și bucătarii participă la cel mai important concurs gastronomic din Moldova

Dimensiune text

 

Miercuri, 6 decembrie, în cadrul Galei Patrimoniului Gastronomic din Regiunea Nord-Est, va fi desemnat bucătarul anului 2017 din Regiunea Nord-Est și pensiunea sau restaurantul cu cel mai bun meniu tradițional.

În perioada 1 noiembrie – 3 decembrie 2017, pensiunile, restaurantele  și bucătarii au avut ocazia sa se înscrie la concurs cu o rețetă care folosește ingrediente cu specific local, pe pagina www.descoperanordest.ro. Premiile sunt consistente, iar organizatorii și partenerii îi vor promova pe participanți la nivel național și local. Scopul acestui concurs este de a redescoperi moștenirea gastronomică a regiunii noastre, talentul bucătarilor și profilul unităților turistice care promovează autenticul și gastronomia locală.

Juriul va fi asigurat de cea mai mare asociație a bucătarilor din România, Asociația Culturală Euro-Est Alternativ: Iulia Drăguț (președinte, expert în gastronomie), Gigi Fedeleș și Lucian Smith (membri, chefi bucătari medaliați internațional) și Liviu Huțanu (somelier Palas). Premierea câștigătorilor va avea loc în cadrul Galei Patrimoniului Gastronomic din Regiunea Nord-Est, organizată în data de 6 decembrie, de ADR Nord-Est, Centrul Europe Direct Nord-Est și Cotnari, la sediul Companiei Cotnari.

„La Gală vor fi invitați reprezentanți ai educației, cercetării și inovării din regiune, producători locali, somelieri, chefi bucătari, manageri de restaurante și pensiuni, asociații de promovare a turismului, industriei alimentare. Cu această ocazie, se va organiza și o conferință care va lansa participanților provocarea de a reflecta asupra atuurilor acestei regiuni, care merită a fi fructificate pentru dezvoltarea turismului gastronomic”, precizează un comunicat al ADR Nord-Est.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0