Pensiune pentru căței

Dimensiune text

Un medic veterinar se ocupă de animalele de companie atunci când stăpânii sunt plecați în concediu. O zi de cazare pentru cățel costă 13 lei.

 

 

Dacă vreți să plecați în concediu și nu aveți cui lăsa câinele sau pisica, vă puteți adresa unei pensiuni specializate în servicii de cazare și distracție speciale pentru patrupede. La Secuieni, fix la 9 kilometri de Roman, măsurați între hotelul pentru oameni și poarta pensiunii pentru animale – după cum spune inițiatorul afacerii -, se găsește locul în care și animalele pot pleca în concediu. Pensiunea are șase padocuri pentru căței și trei pentru pisici, în care animalele, în funcție de preferințe și de recomandările stăpânilor, pot sta singure sau cu tovarăși de padoc. Animalele mai au la dispoziție și un teren de 2.000 de metri pătrați pentru plimbări și joacă.

catei 27061La centrul de la Secuieni nu ajung doar animalele cu stăpânii în concediu, ci și câinii care urmează cursuri de dresaj. O zi de cazare costă 13 lei pentru un câine de talie medie, iar pentru un căine de talie mică prețul ajunge la 10 lei pe zi. De asemenea, prețul scade și atunci când câinii stau câte doi în padoc. Și pentru pisici cazarea este mai ieftină, 10 lei pe zi. „Îngrijirea unei pisici este mai ușoară decât pentru câini. Pisicile sunt mai curate, îngrijirea se rezumă la a le hrăni și la periat, nu trebuie să le plimbi, de exemplu, ca pe câini”, spune Narcis Iurcu, proprietarul afacerii.

catei 27062De meserie medic veterinar, Narcis Iurcu spune că a ajuns să deschidă centrul după ce el a avut nevoie de servicii de acest gen.
„Când locuiam la bloc, de câte ori plecam în concediu, era o adevărată aventură să găsesc un loc în care să-mi las câinii. Atunci când am cumpărat terenul de la Secuieni, m-am gândit să vin și în ajutorul celor pentru care plecarea în concediu generează mari probleme pentru că nu au unde să-și lase animalele de companie. Pensiunea este deschisă din 2004 și locurile sunt mereu ocupate pe perioada verii. În restul anului am, în special, câini aduși pentru cursuri de dresaj”, spune medicul Narcis Iurcu.

În lipsa stăpânilor, câinii și pisicile primesc hrană, îngrijire și joacă. „Iubesc foarte mult animalele și îmi place să le îngrijesc, să mă joc cu ele, nu pentru bani sau pentru că mi-am luat această obligație atunci când stăpânii le-au lăsat la mine, ci pentru că este o pasiune a mea”, a mai spus Narcis Iurcu.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Alexandra 11 luni

    Buna ziua! A-si dori sa stiu daca va mai ocupati timpul cu animalutele noastre? A-si avea nevoie sa-mi las catelul la dumneavoastra pentru o saptamana in luna octombrie.Multumesc. Astept un raspuns