Pensionarii vor la tratament

Dimensiune text

bilete tratament pensionariPeste 5.000 de pensionari au depus cereri pentru a merge anul acesta într-o stațiune. Anul trecut, 4.380 de pensionari au primit bilete în stațiunile de tratament.

 

 

Mii de pensionari din județul Neamț doresc să meargă la tratament în stațiunile din țară prin intermediul biletelor de tratament emise de Casa Județeană de Pensii. De la începutul anului, 5.046 de pensionari din județ au depus cereri pentru acordarea unui bilet de tratament, deși oamenii nu au certitudinea că vor primi un astfel de bilet, întrucât Casa Județeană de Pensii Neamț nu a emis anul acesta bilete de tratament. Situația este aceeași în toată țara, problema fiind la Casa Națională de Pensii, care nu a încheiat contracte de furnizare de servicii cu societățile comerciale cu specific din cadrul stațiunilor balneo-climaterice, astfel că nu au fost încă stabilite seriile de plecare în stațiuni.

„Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, pentru anul 2013 este asigurat un număr de maxim 50.352 de locuri la tratament balnear, în unitățile de tratament balnear, proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice. La acest număr de bilete se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2013, locurile contractate cu alți operatori economici interesați, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet”, a afirmat Oana Fodor, purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii Neamț.

În anul 2012 au fost înregistrate 7.782 cereri de acordare a unui bilet de tratament, Casa de Pensii Neamț beneficiind de 4.380 bilete de tratament, din care 3.755 bilete de tratament au fost primite prin repartiția inițială, pe parcursul anului biletele de tratament fiind suplimentate cu încă 625 locuri.

Pentru a beneficia de un bilet într-o stațiune la tratament, un pensionar trebuie să îndeplinească anumite criterii. La obținerea unui sejur au prioritate pensionarii care nu au mai avut un bilet în ultimii doi ani, persoanele care dețin o pensie de invaliditate și cei cu pensia mică. Bilete de tratament au fost pentru stațiuni precum Bălțătești, Covasna, Felix, Govora, Herculane, Mangalia, Olănești, Pucioasa, Nicolina, Sărata Monteoru, Sovata, Slănic Moldova, Târgu Ocna, Techirghiol sau Tușnad.


COMENTARII

WORDPRESS: 0