Prima paginăSocial

Pensionarii își vor primi banii eșalonat

Dimensiune text

Comisiile de muncă și sănătate din Camera Deputaților au votat miercuri, în ședință comună, ca sumele încasate pînă acum prin aplicarea cotei pentru contribuția de asigurări de sănătate de 5,5% asupra întregii pensii și nu doar asupra ceea ce depășește 740 lei să fie restituite pensionarilor, în tranșe egale, lunare, pînă la sfîrșitul anului 2012.

 

 

Comisia pentru sănătate și familie și Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților au avut o ședință comună, în vederea analizării situației create ca urmare a deciziilor Curții Constituționale și pentru adoptarea unor măsuri legislative referitoare la restituirea sumelor reținute cu titlu de contribuție de asigurări sociale de sănătate.

Și instituția Avocatul Poporului s-a declarat alături de pensionari, îndemnîndu-i să-și recupereze banii în instanță. „Din punctul nostru de vedere, ca juriști, articolul menționat se referea doar la o chestiune de interpretare și nu dacă este constituțional sau nu. În ultima perioadă, au apărut tot felul de nespecialiști care amețesc pensionarii cu tot felul de discuții. Noi le spunem pensionarilor să stea liniștiți și să meargă în instanță, pentru că își vor recupera banii. Cel mai simplu ar fi fost un ordin de ministru prin care să se restituie pensionarilor sumele reținute, reparîndu-se, astfel, o greșeală clară”, a apreciat expert Doina Sîrghie, expert în cadrul Avocatul Poporului – serviciul teritorial Bacău.

COMENTARII

WORDPRESS: 0