Pensionarii au fost sărbătoriți de Primăria Roman

Dimensiune text

300 de pensionari romaşcani au petrecut de ziua lor, alături de autorităţile locale.

sarb 02Restaurantul „Bradul” din Roman a găzduit, joi, 1 octombrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, o petrecere dată de autorităţile locale în cinstea pensionarilor. Evenimentul a fost dovada preţuirii sincere şi a respectului pe care Primăria Roman le datorează persoanelor vârstnice, pentru efortul şi sacrificiul lor făcut la dezvoltarea comunităţii.

La petrecere au participat 300 de pensionari, care au arătat că ştiu să se distreze şi să se bucure de sărbătoarea lor. „Prima zi a lunii octombrie este plină de semnificaţii. Sărbătorim, în această zi, persoanele aflate la tinereţea a treia. Sunt oameni în plenitudinea forţelor mintale şi fizice, chiar dacă, uneori, le mai scârţâie un genunchi, îi mai doare un cot sau îi mai ţine un junghi în şale. Se întâmplă şi la orice altă vârstă. Au în spate, însă, o experienţă bogată de viaţă. Este înţelepciunea care nu vine decât odată cu vârsta. La tinereţe, multe lucruri ai impresia că le cunoşti. Ai senzaţia că poţi rupe munţii în două. Cu vârsta, te înţelepţeşti şi vezi că lucrurile aşezate, gândite, dau o mult mai bună soluţie faţă de cele făcute pe repede înainte. Sunteţi oameni care au contribuit activ şi direct în viaţa comunităţii noastre, fiecare în domeniul lui de activitate, fiecare aducându-şi contribuţia, într-un fel sau altul, la dezvoltarea unei activităţi într-o întreprindere, şcoală, spital, pe o platformă industrială, pe un şantier, într-o croitorie, într-o unitate militară. Faţă de toată această activitate laborioasă desfăşurată, pentru toată contribuţia adusă de-a lungul vieţii, inclusiv prin faptul că sunteţi investitori activi în municipiul Roman, contribuind an de an la taxe şi impozite, vă mulţumesc”, au fost cuvintele adresate pensionarilor de Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

sarb 03„Ne aflăm sub semnul unei sărbători creştine, Acoperământul Maicii Domnului. O rugăm pe Preacurata Maică să ne ocrotească sub acoperământul său. Încă de la debutul meu în această funcţie, am lansat, am construit, am căutat să solidific acest concept de mare familie romaşcană. Într-o familie, niciun membru nu o să vrea răul celuilalt. Suntem mânaţi de diverse sentimente – de dragoste, de adversitate, de competiţie. Dincolo de toate, nu trebuie să dispară dintre noi solidaritatea umană. Pe 1 octombrie se sărbătoreşte şi Ziua Internaţională a Muzicii. Muzica este acel limbaj internaţional care este înţeles de orice om de pe această sarb 04planetă, indiferent de limba pe care o vorbeşte. Această zi trebuie respectată în ideea că muzica trebuie să ne aducă linişte şi pace în suflet, mai cu seamă că această zi a fost iniţiată şi susţinută de un ilustru discipol al marelui muzician George Enescu, Yehudi Menuhin. Pe 1 octombrie este şi Ziua Medicului. Cu această ocazie, transmit sănătate tuturor cadrelor medicale. Să fie sănătoşi ei, pentru a putea avea grijă de sănătatea noastră. Revenind la motivul acestei seri, vă doresc tot ce-i mai bun! Sunt mânat de cele mai sincere sentimente de recunoştinţă, de respect, de stimă, pe care vi le datorez nu doar în calitate de primar al municipiului Roman, ci în calitate de simplu romaşcan care s-a născut aici, de om care a copilărit, a trăit, a făcut şcoala în Roman, iar după ce şi-a desăvârşit studiile în alte părţi, s-a întors în oraşul natal. Aici şi-a întemeiat o familie, şi-a crescut şi şcolit copiii, iar datorită încrederii dumneavoastră am ajuns să conduc şi această urbe şi sper să o fac cu onoare şi cu demnitate în continuare. La mulţi ani tuturor”, a mai declarat primarul Leoreanu.

Pensionarii au primit din partea autorităţilor locale diplome şi au fost invitaţi să-şi încerce norocul la o tombolă.COMENTARII

WORDPRESS: 0