Pelerinaj la Biserica Albă

Dimensiune text

Credincioșii romașcani au venit în număr mare joi, 8 noiembrie, la Biserica „Sfinții Voievozi” din Roman, pentru a participa la slujba de hram.

Lăcașul de cult, cunoscut sub denumirea de Biserica Domnească sau Biserica Albă, a fost, totodată, loc de pelerinaj pentru credincioșii care poartă numele sfinților Mihail și Gavriil sau pentru cei ale căror rude decedate au purtat aceste nume. Ca urmare, încă de la orele dimineții, pridvorul bisericii a devenit neîncăpător pentru oamenii care au umplut mesele cu „jertfe” aduse ca semn de recunoștință pentru divinitate, în cazul celor care și-au serbat onomastica, dar și pentru pomenirea celor trecuți la cele veșnice. La sfârșitul slujbei, preotul Marin Gheorghiescu, parohul Bisericii „Sfinții Voievozi”, a vorbit celor prezenți despre semnificația sărbătorii.

„Hramul bisericii a fost dat de ctitorul acestuia, Ștefan Tomșa. Lăcașul de închinăciune a fost, la început, mănăstire, alături de care a funcționat și o școală. Să aveți grijă de îngerul cel bun, care ne dă imboldul și credința pe parcursul vieții noastre, ne sfătuiește și ne ocrotește, și să-l îndepărtăm pe îngerul cel rău”, a spus preotul Marin Gheorghiescu.COMENTARII

WORDPRESS: 0