Prima paginăCultural

Pe urmele lui Brâncuşi, la Muzeul de Artă din Roman

Pe urmele lui Brâncuşi, la Muzeul de Artă din Roman

Dimensiune text

 

Muzeul de Arta pe urmele lui BrancusiMuzeul de Artă din Roman găzduieşte o expoziţie cu lucrări plastice realizate de copii. Expoziţia face parte dintr-un proiect cultural-educativ iniţiat de Clubul Copiilor din Roman, prin directorul instituției, profesor Ilie Boloca. Coordonatorul proiectului este profesor dr. Monica D. Carp, artist plastic, membră a Uniunii Artiștilor Plastici. Proiectul, deschis şcolilor participante până în luna iunie, se va lansa la Muzeul de Artă duminică, 19 februarie, ora 11.

„Proiectul «Pe urmele lui Brâncuşi» urmăreşte cunoaşterea, promovarea creaţiei brâncuşiene şi valorificarea potenţialului creativ al copiilor de diferite vârste. Anul acesta, pe 19 februarie se împlinesc 141 de ani de la naşterea marelui sculptor, iar pe 16 martie – 60 de ani de la moartea acestuia”, a precizat muzeograf Mihaela Ciobanu, din cadrul Muzeului de Artă Roman.

Printr-o lege adoptată acum doi ani, Ziua Brâncuși este marcată ca sărbătoare națională în România, începând cu anul 2016, la 19 februarie, amintind de data nașterii marelui sculptor român, 19 februarie 1876.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0