Pe urmele Angelei Similea

Dimensiune text

La doar opt ani, Diandra Bancu (foto) va participa la Festivalul Național de muzică ușoară „Mamaia copiilor”. Toți cei care au ascultat-o au asemuit-o pe micuța cîntăreață cu Angela Similea.

 

Diandra Bancu are doar opt ani și și-a petrecut deja mai mult de un sfert din viață cîntînd. A început acasă, în joacă, cu mama, tata și bunicii, apoi joaca a devenit pasiune. Toți cei care o cunosc și au ascultat-o cîntînd i-au apreciat delicatețea, sensibilitatea, talentul, dar și ambiția și puterea de muncă și, mai în glumă, mai în serios, au numit-o „micuța Angela Similea”. Diandra se pregătește de doi ani în cadrul clubului „DoMi Dance” și a reușit performanța de a trece preselecția pentru Festivalul Național de muzică ușoară „Mamaia copiilor”.

De cînd a venit la DoMi Dance, muzica a devenit viața ei. Cei care o ascultă o îndrăgesc imediat, o plac, o admiră. Așa s-a întîmplat și cu unele dintre personalitățile de seamă ale muzicii ușoare românești: Adrian Daminescu, Adrian Romcescu, Dumitru Lupu, regizorul Dumitru Cucu, Ileana Șipoteanu, precum și alți realizatori de emisiuni de televiziune. Dar puțini sînt cei care știu ce sacrificii face Diandra și cum reușește să împartă timpul între școală, orele de canto și cursurile de dans, dar și mai puțini sînt cei care știu cu cîtă seriozitate își tratează Diandra publicul. Multe zile de trudă, multe repetiții, multe spectacole, festivaluri, filmări și multe griji. A făcut deja cunoștință cu somnul în mașină, atunci cînd merge sau se întoarce de la festivaluri, cu drumurile lungi, cu emoțiile așteptării notelor. La capătul acestor strădanii, în schimb, stau multele împliniri, zîmbetele victorioase, bucuriile oferite părinților și tuturor celor care o ascultă și o privesc și, nu în ultimul rînd, premiile obținute la toate festivalurile la care a participat„, a spus Doina Chelaru, managerul Clubului DoMi Dance.

Din palmaresul Diandrei fac parte premiul II și Premiul special al juriului la Festivalul „Ghiocelul de argint” de la Bîrlad, în 2011, premiul III la Festivalul „Music for kids” de la Iași, Premiul II la Festivalul „Camena” de la Piatra Neamț, dar și Trofeul „Școlii de vară Adrian Daminescu” – care îi dă posibilitatea de a participa la cursurile școlii și în acest an -, invitații la emisiunile de televiziune „Crăciunul copiilor” și „Revelionul copiilor”, dar și recent Premiul I și Premiul de popularitate obținute la Festivalul „Ministar Music&Dance” și Premiul II la Olimpiada copiilor de la Piatra Neamț, în condițiile în care premiul I nu s-a acordat.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Daniela Ciurdia 8 ani

    Bravo si mult succes pe mai departe si felicitari parintilor!