Prima paginăSocialPe scurt

Pe scurt

Dimensiune text

Furau din maşini

Luni, 28 aprilie, în jurul orei 8.30, în urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Roman, a fost identificat şi depistat Vasile C., de 25 de ani, din Roman, bănuit de săvârşirea a mai multor furturi din auto. În fapt, în noaptea de 11 spre 12 februarie, acesta, împreună cu un minor de 16 ani şi un alt minor de 12 ani, din Roman, prin spargerea geamului de la portieră, au pătruns în autoturismul părţii vătămate, de unde au sustras un radio CD, în valoare de 400 de lei. Prin extinderea cercetărilor, s-a stabilit că cei trei sunt bănuiţi şi de săvârşirea altor cinci furturi din auto, din aceeaşi noapte, cu acelaşi mod de operare, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 2.000 de lei. În cauză, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a bărbatului de 25 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar cei doi minori sunt cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

A lăsat oamenii fără porţi şi garduri

În ziua de 28 aprilie, în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Sagna, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe DJ 207A, au surprins în flagrant un tânăr de 18 ani în timp ce transporta cu o căruţă mai multe bunuri feroase a căror provenienţă nu a putut-o justifica. Din cercetări s-a stabilit că cei 16 stâlpi din fier, plasa de gard din sârmă şi două porţi din fier au fost sustrase de la gardurile grădinilor amplasate la circa o sută metri de locul în care a fost depistat tânărul. Bunurile sustrase au fost ridicate şi restituite persoanelor vătămate, astfel că prejudiciul estimat la 2.000 lei a fost recuperat în totalitate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Au pescuit ilegal

Luni, între orele 9.00 – 12.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 de Poliţie Rurală Sagna, Postului de Poliţie Doljeşti şi Postului de Poliţie Sagna au desfăşurat activităţi, în baza unui plan comun de acţiune, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, iar pe raza satului Buruieneşti a fost depistat în flagrant un bărbat de 47 de ani, în timp ce deţinea asupra sa o plasă confecţionată artizanal, tip năpatcă, pe care a folosit-o la braconajul piscicol în apa râului Siret. Totodată, poliţiştii au continuat verificările pe raza satului Buruieneşti, iar în zona denumită „La Gunoaie” a fost depistat în flagrant un alt bărbat, de 49 de ani, în timp ce deţinea asupra sa o plasă confecţionată artizanal, tip năpatcă, pe care, anterior, o folosise la braconajul piscicol în apa râului Siret. În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire a unei plase de pescuit comercial tip năpatcă. Poliţiştii au luat măsura confiscării plaselor de pescuit.COMENTARII

WORDPRESS: 0