Prima paginăSocialPe scurt

Pe scurt

Dimensiune text

Biciclete găsite la hoţ

Joi, 14 noiembrie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Săbăoani, în uma efectuării de cercetări, l-au identificat Iulian I., de 24 de ani, din comuna Săbăoani, care, în seara de 8 noiembrie, între orele 19.30 -20.30, a sustras din faţa unui local din Săbăoani două biciclete, aparţinând unot tineri de 16 şi 18 ani. După comiterea faptelor, acesta a transportat cele două biciclete la domiciliul său, de unde intenţiona să le comercializeze. Prejudiciul în valoare de 1.200 lei a fost recuperat şi restituit părţilor vătămate. În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Înjunghiat la bar

În seara de joi, în jurul orei 22.30, Postul de Poliţie Ion Creangă a fost sesizat despre faptul că Gheorghe F., de 27 ani, din comuna Ion Creangă, ar fi fost lovit în zona abdominală, cu un cuţit, pe terasa unui local din comună. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit faptul că, în seara respectivă, între partea vătămată şi Mihai T., de 23 de ani, din comună, s-a iscat un conflict spontan, în urma căruia bărbatul de 27 de ani a fost înjunghiat cu un cuţit în zona abdominală. Acesta a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal Roman, urmând să fie examinat din punct de vedere medico-legal şi, în funcţie de concluzii, se va face o încadrare juridică corectă a faptei. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Septuagenar cu alcoolemie

În seara de 14 noiembrie, în jurul orei 23.00, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Roman l-a depistat în trafic pe Gheorghe P., de 76 de ani, din Roman, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tineretului, având o îmbibaţie alcoolică în aerul expirat de 0,77 mg/l. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Roman, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Mii de amenzi din cauza centurii

În perioada 1 – 14 noiembrie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au acţionat în principal pe linia folosirii centurii de siguranţă, în cadrul unei campanii coordonate la nivel naţional de către Direcţia Rutieră. Poliţiştii rutieri au efectuat controale pe parcursul întregii săptămâni, urmărind gradul de folosire a centurii de siguranţă, atât de către conducătorii auto, cât şi de către pasagerii din autovehicule.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 2.907 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 324.914 de lei, din care 994 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, şi 35 de sancţiuni pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitive hands-free. Totodată, au fost reţinute 107 permise de conducere, au fost retrase 53 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 38 de infracţiuni la regimul circulaţiei. Nefolosirea centurii de siguranţă de către conducătorii auto se sancţionează cu două – trei puncte amendă (160-240 lei) şi două puncte penalizare, iar de către pasageri cu aceeaşi amendă, fără aplicarea punctelor de penalizare.

COMENTARII

WORDPRESS: 0