Pe scurt

Dimensiune text

Plimbare penală

În ziua de 10 noiembrie, în jurul orei 17.15, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Roman l-a depistat în trafic pe Aurel F., de 57 de ani, din Roman, în timp ce conducea un autoturism pe strada C.A. Rosetti, din Roman, având o îmbibaţie alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Roman, pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică în aerul expirat peste limita legală admisă.

Băut şi fără permis

Duminică seara, în jurul orei 18.50, un echipaj din cadrul Postului de Poliţie Ion Creangă l-a depistat în trafic pe Vasile B., de 28 de ani, din Roman, în timp ce conducea un autoturism în comuna Ion Creangă având o concentraţie alcoolică de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat şi având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică în aerul expirat peste limita legală admisă şi având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Sute de şoferi amendaţi

În perioada 8-10 noiembrie, Serviciul Rutier Neamţ a organizat o acţiune la nivelul judeţului pe linia combaterii conducerii de autovehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. La această acţiune au participat, în medie, 26 de poliţişti în fiecare zi. Aceştia au aplicat 284 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.840 de lei. Au fost constatate 11 infracţiuni, opt dintre ele pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o alcoolemie peste limita legală, au fost reţinute 22 de permise de conducere, 11 pentru consum de alcool, şi au fost retrase şase certificate de înmatriculare.COMENTARII

WORDPRESS: 0