Pe scurt

Dimensiune text

Suspecți de furt, prinși după o lună

Miercuri, 10 iunie, polițiștii de investigare a criminalității din cadrul Poliției municipiului Roman au reținut un tânăr de 18 ani, din Roman, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar un alt tânăr de 17 ani, din Piatra Neamț, este cercetat în stare de libertate, fiind bănuit de săvârșirea aceleiași infracțiuni. Polițiștii cred că, în noaptea de 12 spre 13 mai, cei doi tineri ar fi pătruns într-un bar din Roman, de unde au sustras o plasmă radiantă, un televizor LCD, precum şi sticle cu băuturi alcoolice şi nealcoolice, în valoare de circa 3.500 de lei. S-a reuşit recuperarea prejudiciului cauzat în proporţie de 70%. Tânărul de 18 ani a fost încarcerat pentru 24 de ore în arestul IPJ Neamț, urmând să fie prezentat Judecătoriei Roman cu propunere de arestare preventivă.

Incendiu de la o priză 

Miercuri, la ora 13.39, un apel la numărul de urgență 112 anunța că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Căuşeni, comuna Boghicea. La faţa locului s-au deplasat zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, care au constatat că ardeau acoperişul casei şi bunuri aflate într-o magazie lipită de locuinţă. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat proprietarei, în vârstă de 29 de ani, care suferise un atac de panică. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, după o oră de luptă cu focul. În urma evenimentului, au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de 60 de metri pătrați, îmbrăcămintea şi încălţămintea aflate în magazie. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la o priză defectă.

Focul le-a distrus locuința

Miercuri, la ora 17.27, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru a stinge focul izbucnit la o locuință din satul Gherăești. Pompierii de la Detașamentul de pompieri Roman au fost ajutați în lupta cu flăcările de pompierii voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Gherăești. Incendiul a fost stins în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat mai bine de o oră şi jumătate. În incendiu au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de 130 de metri pătrați, bunurile din două camere, hainele depozitate în pod, aproximativ 200 kg., şi lemnul de foc depozitat în magazia lipită de casă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0