Prima paginăSocialPe scurt

Pe scurt

Dimensiune text

Șoferi fără permis, după un accident pe E85

Un autobuz a intrat într-un autotractor cu remorcă. Evenimentul rutier a avut loc luni, în jurul orei 15.30, pe strada Ștefan cel Mare, în localitatea Teţcani, pe drumul european E85. Un bărbat de  49 de ani, din Roman, conducea un autobuz pe DN2, având direcţia de deplasare către Suceava. Din primele cercetări a rezultat că şoferul nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers către stânga şi a intrat în coliziune cu un ansamblul de vehicule compus din autotractor şi semiremorcă, condus pe acelaşi sens de mers de un bărbat de 27 de ani, din Buzău, care s-a angajat în depăşirea autobuzului, încălcând marcajul longitudinal continuu de separare a sensurilor de mers. În urma accidenului a rezultat rănirea unei pasagere aflate în autobuz, o femeie de 59 de ani, din Teţcani. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Totodată, în urma verificării documentelor de transport public de persoane, s-a luat măsura suspendării dreptului de utilizare a autobuzului. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar poliţiştii au reţinut permisele de conducere ambilor conducători auto.

N-a vrut nici etilotestul, nici acul

Luni, în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul  Postului de Poliţie Boteşti, aflându-se în serviciul de patrulare, au sesizat în trafic un autoturism ce avea o traiectorie sinuoasă, fapt pentru care au oprit autovehiculul, identificând conducătorul auto, un bărbat de 43 de ani, din Barticeşti.  Acesta, deşi emana halenă alcoolică, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, astfel că poliţiştii l-au condus pe şofer la Spitalul Roman, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, dar bărbatul a refuzat recoltarea în prezenţa poliţiştilor şi a cadrelor medicale. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Conflict „rezolvat” prin tâlhărie

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii de investigaţii criminale, a fost depistat un bărbat de 25 de ani, din Ruginoasa, care este bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Luni dimineaţă, în jurul orei 7.20, bărbatul s-a deplasat la un bar din Roman, unde s-a întâlnit cu o femeie de 25 de ani, iar pe fondul unor conflicte mai vechi a deposedat-o de telefonul mobil, prin folosirea violenţei. Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei vătămate. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti, care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de arestare preventivă.

COMENTARII

WORDPRESS: 0