Pe scurt

Dimensiune text

Copil accidentat la Tețcani 

Un copil de 11 ani a ajuns la spital pentru că a încălcat câteva reguli elementare de circulație pe drumurile publice. Acesta a fost accidentat pe DN2, vineri, 9 ianuarie, în localitatea Tețcani. ”Se pare că, în timp ce o femeie de 47 de ani, din Roman conducea un autoturism pe DN 2, în Teţcani a surprins şi accidentat un minor de 11 ani, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis, în fugă şi prin faţa unui autobuz ce se afla oprit, din dreapta către stânga direcţiei de mers a autoturismului. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și continuă cercetările.

Căruță nesemnalizată, pericol public 

Mai multe persoane au ajuns la spital, vineri seară, după ce au fost implicate într-un accident rutier pe strada Dumitru Mărtinaș.  Un bărbat de 28 de ani, din orașul Buhuși, județul Bacău, conducea o autoutilitară pe strada menționată, s-a angajat în depășirea unui autoturism din fața sa și a intrat în coliziune cu o căruţă care circula din sens opus, condusă de un tânăr de 21 de ani, din Roman. În urma impactului a rezultat atât rănirea conducătorului atelajului hipo și a ocupanților acestuia – doi bărbați de 29 și 39 de ani și o femeie de 40 de ani, toți din Roman -, cât și rănirea conducătorului auto și a unui pasager din autoutilitară.

”Totodată, s-a stabilit că vehiculul cu tracțiune animală şi ocupanţii acestuia nu aveau în dotare elemente reflectorizante sau de iluminare”, este precizat într-un document al Poliției Neamț..

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cu dosar și fără permis 

Polițiștii de la Secția de Poliție Sagna i-au întocmit un dosar penal unui bărbat de 36 de ani, din Buhonca, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. În plus, șoferului i-a fost reținut și permisul auto. Ghinionul bărbatului a fost că polițiștii s-au sesizat de faptul că bărbatul, fiind sub influența alcoolului, a condus un autoturism pe drumul comunal din Buhonca și a intrat într-o altă mașină care circula regulamentar. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale, iar  conducătorul auto a fost condus la Spitalul de Urgență Roman, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.COMENTARII

WORDPRESS: 0