Pe scurt

S-a răsturnat în afara drumului

Luni, 15 decembrie, în jurul orei 17.30, Postul de Poliţie Oniceni a fost sesizat despre faptul că pe DC 75, pe raza localităţii Pietrosu, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări a reieşit că, în timp ce un bărbat de 31 ani, din Vaslui, conducea un autoturism pe raza localităţii Pietrosu, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Urmare a producerii accidentului, conducătorul auto a fost rănit uşor. În cauză se efectuează cercetări.

Maşini căutate la defecţiuni

Lucrătorii Serviciului Rutier Neamţ, în colaborare cu reprezentanţii Registrului Auto Român Neamţ, au organizat şi desfăşurat luni, 15 decembrie, o acţiune comună având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale vehiculelor. Acţiunea a vizat autovehicule destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, autovehiculele destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8 plus 1 locuri şi autoturismele destinate transportului de persoane în regim taxi. Au fost oprite în trafic, pentru control, 38 autovehicule. Au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare şi au fost dispuse două indisponibilizări pentru autovehicule de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone.

Permise reţinute din cauza alcoolului

În perioada 8 – 14 decembrie, lucrătorii Serviciului Rutier Neamţ au acţionat pe linia combaterii consumului de alcool, în cadrul campaniei preventive „Alcohol-Drugs”, activitate coordonată de Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene – TISPOL. Acţiunea a avut drept scop reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool, conştientizarea participanţilor la trafic asupra pericolului la care se expun atunci când circulă sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră. Pe parcursul acţiunii, lucrătorii de poliţie rutieră au reţinut 21 de permise, pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat (amendă de la 810 la 1.800 lei şi suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile) şi au constatat 12 infracţiuni la regimul circulaţiei.


COMENTARII

WORDPRESS: 0