Pe scurt

Dimensiune text

Infractor minor prins la Roman

Vineri, 1 august, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Roman au pus în executare o sentinţă penală emisă de Judecătoria Roman, prin care s-a luat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie, pe o durată de doi ani, a lui Cristian C., de 17 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de furt calificat. În fapt, în noaptea de 30 spre 31 ianuarie, minorul, împreună cu alte două persoane, a pătruns prin efracţie în incinta unei carmangerii, de unde a sustras produse din carne în valoare de 8.000 lei. Persoana a fost transportată la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, urmând a fi transferată într-un centru de detenţie.

A ajuns la spital după ce a consumat alcool în exces

În cursul zilei de sâmbătă, 2 august, o femeie de 48 de ani a fost adusă cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, fiind diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, în urma unei căzături. După primele analize efectuate, medicii au stabilit că femeia a consumat o cantitate foarte mare de alcool. Într-un moment în care a fost conştientă, femeia a declarat că s-a împiedicat şi a căzut din picioare. „Pacienta a fost, iniţial, dignosticată cu etilism acut şi traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunoştinţă. La CPU i s-a făcut un examen de computer tomograf, iar acolo s-a descoperit că, în urma căzăturii, avea hemoragie intracerebrală. De aceea, a fost chemat un elicopter, iar pacienta a fost transportată de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Cât timp a stat la CPU, pacienta a fost conştientă, dar, la un moment dat, a fost intubată, deoarece starea sa de sănătate se agrava”, a declarat medicul Oana Onu, directorul medical al Spitalului Roman.

Minor accidentat din cauza traversării prin loc nepermis

Sâmbătă, 2 august, în jurul orei 12.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Primăverii a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autoturism, al cărui conducător auto, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Sagna, a surprins şi accidentat o minoră de şapte ani, din Paşcani. Fata se angajase în traversarea străzii, prin loc nepermis. Minora a fost transportată la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, pentru a primi îngrijiri medicale, iar starea sa este stabilă. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii acestui accident.COMENTARII

WORDPRESS: 0