Prima paginăPolitica

PDL Neamț critică aspru greva parlamentară

Dimensiune text

(P)

În cadrul unei conferințe de presă, liderii PDL Neamț au discutat despre cîteva dintre cele mai actuale chestiuni de ordin politic petrecute la nivel național. Gheorghe Ștefan, președintele PDL Neamț, Vasile Pruteanu, prim-vicepreședintele aceleiași formațiuni, și senatorul Toader Mocanu, președintele Organizației Piatra Neamț a PDL, au atins subiectele referitoare la greva parlamentară a aleșilor USL și la sondajele recente scoase pe piață de CSOP. Sondajele CSOP dau PDL la 20%.

 

Senatorul Toader Mocanu a vorbit despre activitatea din Senat a lui Crin Antonescu, unul dintre cei trei co-președinți ai USL. „Acum, în momentul cel mai devastator al României, domnul Antonescu are un procent de 0% la voturile finale. Pînă și Cătălin Voicu, despre care se știe că a lipsit o bună bucată de vreme, tot are mai multe prezențe ca domnul Antonescu. Se pare că această practică a fost patentată încă din 1992, de cînd a intrat în Senat pentru prima dată„, a declarat Toader Mocanu. El a precizat că greva parlamentară în care se află parlamentarii Opoziției costă 1,4 milioane de euro lunar.

Gheorghe Ștefan a afirmat că USL a ales să facă un gen de politică perdantă. „Dacă te duci la muncă, dar stai acolo fără să faci nimic, asta nu înseamnă că muncești. Unii dintre ei spun că își donează banii de la Parlament, dar nu fac altceva decît să-și facă o campanie electorală cu banii publici. Nu mai merg la serviciu, spun că rămîn în teritoriu și nu fac altceva decît încearcă să-și întărească poziția politică„, a declarat Gheorghe Ștefan. El a mai adăugat că parlamentarii care sînt în grevă ar trebui să fie plătiți de partidele din care fac parte.

Vasile Pruteanu a atins și subiectul sondajului CSOP, care dă PDL în creștere pînă la 20 de procente, la momentul actual. „USL are acum sub 50%, iar aceste cifre au explicația în modul în care puterea a schimbat echipa guvernamentală. Cota actuală a primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu este peste cea a celor doi lideri ai USL, iar guvernul are parte de încrederea a 38% dintre români. Românii au o părere foarte proastă despre greva parlamentară, care este privită cu dezaprobare de 60% dintre cei chestionați„, a spus Vasile Pruteanu.

Președintele PDL Neamț a menționat că știe că scopul Opoziției este de a se ajunge la alegeri anticipate, să obțină 50% plus unul din voturile românilor, să numească primul-ministru și să schimbe președintele. „Ei nu înțeleg că, în această situație, chestiunea se discută la Curtea Constituțională, iar mai departe prin referendum, unde trebuie să obțină 50% plus unul din voturile românilor„, a conchis Gheorghe Ștefan.

COMENTARII

WORDPRESS: 0