Prima paginăSocialSanatate

Paza specială de la spital ţine scandalagiii departe

Dimensiune text

Începând cu luna februarie a acestui an, Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman este păzit de un echipaj al Grup Est Security SRL, care este prezent 24 din 24 de ore, pentru a asigura protecţia atât a pacienţilor, cât şi a medicilor. De asemenea, o patrulă de intervenţie stă la dispoziţia spitalului, iar în caz de nevoie ajunge la faţa locului în maxim 15 minute.

Se pare că prezenţa agenţilor de securitate la CPU i-a liniştit pe acei pacienţi sau aparţinători ai pacienţilor care aveau un comportament agresiv atunci când intrau în contact cu cadrele medicale. „Din momentul în care echipajul de pază a fost prezent la CPU, nu a existat niciun caz în care să fie nevoiţi să intervină. Au mai existat situaţii în care aparţinătorii au fost agitaţi sau nemulţumiţi de faptul că pacientul pe care l-au adus nu a fost preluat de medici în momentul în care îşi doreau ei, însă nu au mai existat cazuri în care să se folosească violenţa”, a declarat medicul Oana Onu, directorul medical al spitalului.

Grup Est Security SRL a cerut spitalului 9,2 lei, fără TVA, pe oră şi pe agent de securitate. Pentru anul 2014, bugetul pe care Spitalul Municipal îl are la dispoziţie pentru achiziţionarea acestor servicii de pază specializată este de 90.000 lei. Aceste servicii de pază vin în completarea celor deja existente şi este vorba de o echipă specializată pe intervenţii, cu pregătire şi dotare adecvată. Nevoia unei astfel de protecţii speciale a venit după ce, în timpul sărbătorilor de iarnă din 2013, un medic de la CPU a fost agresat de aparţinătorii unui pacient.

COMENTARII

WORDPRESS: 0