Prima paginăSocialSanatate

Paturile la control

Dimensiune text

Toate spitalele din judeţ trebuie ca, până la sfârşitul lunii, să efectueze un raport privind strategia de paturi pe 2014.

Până la finalul acestei luni, managerii de spitale din judeţ trebuie să îşi facă planurile pentru atingerea obiectivelor pe care le-au stabilit pentru 2014. Trebuie raportată strategia de paturi, cheltuielile de personal vor trebui să fie mai mici sau egale cu 65% din buget, cele cu medicamente de minimum 10% din buget – în aşa fel încât pacienţii să nu mai aducă medicamente sau materiale sanitare de acasă. „Fiecare spital trebuie să raporteze strategia de paturi pe 2014 la Ministerul Sănătăţii, pentru ca acesta să poată evalua situaţia din ţară şi, apoi, să distribuie paturi în unităţile care au mai mare nevoie de ele”, a aprecizat medicul Dan Morenciu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

După adunarea propunerilor din teritoriu, în prima jumătate a lunii februarie, va fi întrunită o comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care va elabora hotărâri privind bugetarea solicitărilor. Planul naţional de paturi din spitalele ce vor intra în relaţii contractuale cu CNAS va trebui să fie unul real. Spitalele vor trebui să-şi analizeze indicatorii de performanţă pe fiecare secţie în parte. Vor trebui găsite soluţii care nu înseamnă să fie daţi medici afară, ci redimensionare în cadrul spitalului, pentru a se obţine servicii cât mai multe de la Casa de Asigurări şi a se încadra în buget.

COMENTARII

WORDPRESS: 0