Patru din zece români suferă de hipertensiune arterială

Dimensiune text

Sub sloganurile „Puternici pentru viaţă” şi „Fii responsabil pentru sănătatea ta – măsoară-ţi tensiunea!”, Direcţia de Sănătate Publică va organiza o serie de activităţi pentru a marca Ziua Europeană Împotriva Obezităţii şi Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale.

obezitate17cÎn fiecare an, în a treia sâmbătă a lunii mai se marchează Ziua Europeană Împotriva Obezităţii. Tema aleasă, în anul 2014, pentru celebrarea acestei zile, se referă la prevenirea apariţiei obezităţii în rândul tinerei generaţii. Scopul campaniei este informarea populaţiei cu privire la riscurile obezităţii la tineri şi educarea tinerei generaţii pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos, în special referitor la alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică.

În aceeaşi zi, se sărbătoreşte Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale. Campania de informare şi educare a populaţiei prilejuită de această zi se desfăşoară, în acest an, sub sloganul „Fii responsabil pentru sănătatea ta – măsoară-ţi tensiunea!”. Scopul campaniei este de a promova practicile comportamentale preventive în rândul populaţiei.

Pentru marcarea celor două evenimente, personalul Compartimentului de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, va desfăşura o serie de activităţi. La Roman, marţi, 20 mai, va avea loc o activitate de informare şi educare a elevilor de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, susţinută de medicul Emanuel Nazaretian, la ora 12.00, iar miercuri, 21 mai, acelaşi eveniment se va desfăşura la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, la ora 12.00.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ionutz 6 ani

    cum sa nu fie multi hipertensivi cand la recomandarea producatorilor de medicamente tensiunea de 13/8 este considerata hipertensiune iar inainte era de la 14/9 ,dadeau faliment….