Patru din zece pacienți nu vor mai fi internați

Dimensiune text

În această săptămână, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a organizat o videoconferință la care au participat managerii spitalelor din întreaga țară și reprezentanții direcțiilor de sănătate publică. Ministrul Nicolăescu a cerut managerilor de spitale să reducă numărul de internări cu 40%, iar actul medical să fie concentrat mai mult pe partea de ambulatoriu de specialitate și spitalizări de zi.

 

 

În acest context, ministrul Sănătății a cerut un studiu care să evidențieze cele mai frecvente zece boli ce pot fi tratate în ambulatoriu sau prin spitalizare de zi. În urma convenției cu Fondul Monetar Internațional, toate spitalele din România vor fi auditate pentru a se cunoaște realitatea mediului spitalicesc. „În perioada următoare, vom merge în toate spitalele din județ pentru a vedea modul în care managerii de spitale au implementat instrucțiunile date de Ministerul Sănătății. Acolo unde vom constata că sunt neconcordanțe, vom lua măsurile ce se impun„, a precizat medicul Dan Morenciu, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Neamț.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • culaai 7 ani

    Intreb:daca se reduce activitatea in spitale cu 40%, ce se face cu personalul medical [superior si mediu]!?.Raman toti ,cu treaba pe jumatate!!?.Ce ratiune are redeschiderea unor spitale daca cele existente i-si reduc drastic activitatea ??.Urmeaza sa ne tratam acasa ,exclusiv pe banii nostri !?.Atunci de ce mai platim asigurari si in plus „coplata” ??.Cine ne face tratamentul [ in special injectabil], in situatia cand nu suntem deplasabili??.O BULIBASEALA MAI MARE IN SANATATE NU AM MAI APUCAT DESI AM 80 DE ANI.Ne-am lasat inselati si suntem tradati fara nerusinare de cohorta USL-ista care sa repezit flamanda la avutul tarii.Nu mai stiu de unde sa scata banii, din impozite majorate,impozitarea taranimii care si asa o duce tot mai greu ,falimentarea micilor intreprinzatori, etc.,Rusine.

  • dorel 7 ani

    IACA-TA USL-UL NE PREGATESTE UN TRAI MAI BUN ,O SA MOARA LUMEA CU ZILE MAI CEVA CA PANA ACUM….POPULATIA ESTE DIN CE IN CE MAI BOLNAVA SI EI REDUC PATURI SI NR.DE INTERNARI…RUSINE.